Gå til hovedinnhold

Hvorfor går beløpet tilbake når jeg sletter en transaksjon?

En transaksjon er en flytting mellom to produksjonskoder. Sletter du den, reverseres flyttingen og beløpet går tilbake til koden det kom fra.

En transaksjon er en flytting av budsjett fra én produksjonskode til en annen. Når du sletter transaksjonen, blir flyttingen reversert. Beløpet går da tilbake til produksjonskoden det ble flyttet fra.

Hvorfor skjer dette?

Eksempel: Du har flyttet 3,6 millioner kroner fra en produksjonskode til en risikopost. Sletter du transaksjonen, får den opprinnelige koden beløpet tilbake, og risikoposten mister det.

Slik finner du ut hvor et beløp kom fra

  1. Åpne produksjonskoden i Prod. koder.

  2. Velg fanen Transaksjoner til høyre. Der ser du Navn, Opprettet, Beløp og Transaksjonstype for hver transaksjon. Klikk blyanten på raden for å se detaljene, blant annet hvilken kode beløpet kom fra.

  3. Er beløpet på feil sted, lag en ny transaksjon i stedet for å slette den gamle hvis du vil beholde historikken.

Siden for produksjonskoden Rørlegger med fanen Transaksjoner åpen i oversikten til høyre. 1 peker på fanen Transaksjoner, og 2 på transaksjonene med navn, opprettet-dato, beløp og transaksjonstype.

Godt å vite

  • En transaksjon endrer revidert budsjett, ikke det opprinnelige budsjettet.

  • Sletting av en transaksjon påvirker begge produksjonskodene.

  • Du sletter en transaksjon med søppelkassen på raden i fanen Transaksjoner.

Relaterte spørsmål

Svarte dette på spørsmålet?